ТОП-5 смачних і корисних чаїв, які зігріють зимовим вечором

Взимку гарячі напої особливо цінуються, адже вони здатні зігріти за кілька хвилин. Оосбливо приємно пити гарячий запашний час ввечері, коли за вікном падає сніг.

Ми зібрали рецепти ароматних чаїв на будь-який смак.

Імбирний чай

Імбир тонізує, оздоровлює організм, допомагає боротися із застудою. А ще він покращує травлення.

Інгредієнти: літр води; 3 ч. л. натертий свіжий імбиру; 3 ст. л. меду; щіпка чорного перцю; лимон або апельсин; листя м’яти за бажанням.

Спосіб приготування: Закип’ятити воду, додати тертий імбир і залишити на 2-3 хвилини. Після цього ретельно процідити відвар, перелити в чайник. Додати мед, перець, лимон, м’яту. Пити гарячим.

Непальський масала-чай

Це незвичайний зігріваючий напій на основі чаю та молока, батьківщиною якого є Індія. Його різновид – непальский чай з сіллю, яким монахи пригощають альпіністів, що приїжджають підкоряти Еверест. Він тонізує та зміцнює імунітет.

Інгредієнти: 350 мл молока; 650 мл окропу; щіпка міцного чорного чаю за смаком; по щіпці коріандру, кардамону, гвоздики, кориці, чорного перцю, мускатного горіха, тертого сухого імбиру і солі.

Спосіб приготування: Закип’ятити молоко, долити окоропом до літра. Потім додати чорний чай, коріандр, кардамон, гвоздику, корицю, чорний перець, мускатний горіх, тертий сухий імбир і сіль.

Чай із шипшини з медом

Зимовий чай з шипшини зміцнить імунітет, покращить травлення та навіть знизить рівень холестерину в крові.

Інгредієнти: 250 мл гарячої води4 30 гр. плодів шипшини; 1 ст. л. меду; 1-2 ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування: Подрібнити сушені плоди шипшини, залити їх окропом і варити 15 хвилин, ще 10-15 хвилин настоювати. Потім процідити відвар, додати сік лимона і мед.

Марокканський чай

Цей чай з теплої країни можна пити як холодним, так і гарячим. А корисні властивості меду додають йому протизастудну дію.

Інгредієнти: 500 мл. води, дві кориці в паличках; 3-4 гілочки гвоздики; цедра 1 апельсина; цедра 1 лимона або лайма, 3 невеликих скибочки сушеного імбиру; 1 лайм; трохи м’яти; 3 ч. л. чорного чаю.

Спосіб приготування: Цедру з лимона та апельсина порізати соломкою. Пом’яти м’яту в руках чи ступці. У чайник покласти дві палички кориці, додати гвоздику, подрібнену цедру, нарізаний лимон і лайм, імбир, м’яту і чай, залити все окропом. Підсолоджувати напій медом.

Зелений чай із медом

Такий чай активізує кровообіг, допомагає зігрітися й втримати тепло. А якщо його випити перед виходом на вулицю, то холод не загрожуватиме.

Інгредієнти: вода, зелений чай, трохи лимона та меду, імбир або малинове варення за смаком.

Спосіб приготування: Заварити звичайний зелений чай, додати лимон і мед. Інші інгредієнти – для підсилення зігрівального ефекту.

Джерела: ukrhealth.netvidpoviday.compustunchik.ua.

Читайте також