Трендовий продукт: як олія розмарину сприяє красі та здоров`ю волосся

Розмарин — кулінарна та цілюща трава. Цей дерев'янистий багаторічник росте в Середземноморському регіоні, де його століттями використовували в їжу та як ліки.

Блогери нерідко розповідають про корисні властивості ефірної олії розмарину для волосся. Зокрема, стверджується, що ефірна олія розмарину позитивно впливає на стан волосся. Чи правда це і як потрібно її використовувати, розповідає Нealthline.

Чи може ефірна олія розмарину лікувати випадання волосся

Ідея про те, що олія розмарину сприяє росту волосся, може виходити з основних переваг розмарину для здоров'я. Рослина у формі ефірної олії:

  • має протизапальні властивості
  • зміцнює та стимулює діяльність нервової системи
  • покращує кровообіг

Як і ефірна олія м'яти перцевої, яка також використовується для стимулювання росту волосся, ефірна олія розмарину посилює кровообіг. В результаті це може запобігти голодуванню волосяних фолікулів від кровопостачання, відмирання та випадання волосся.

Крім стимуляції росту волосся, ефірна олія розмарину використовується для запобігання передчасному посивінню та появі лупи. Вона також може допомогти у разі сухості або свербіння шкіри голови.

Як використовувати олію розмарину у разі випаданні волосся

Ось кілька способів спробувати використовувати ефірну олію розмарину як засіб для відновлення та густоти волосся. Для початку спробуйте будь-який із цих методів лікування один-два рази на тиждень. Використовуйте їх частіше, якщо вважаєте за потрібне.

Вмасажуйте просто в шкіру голови

Змішайте приблизно 5 крапель ефірної олії розмарину з чайною ложкою олії-носія (наприклад, олії жожоба або кокосової олії) рівномірно розподіліть по шкірі голови після ванни або душу. Змивати олію після цього необов'язково — хоча, якщо ви все ж таки плануєте це робити, залиште її на шкірі голови як мінімум на 5-10 хвилин.

Змішайте її із шампунем

Це також можна зробити з кондиціонером, лосьйоном чи кремами. Будьте обережні та не додавайте занадто багато. Дотримуйтесь приблизно п'яти крапель на 30 г продукту. Після цього використовуйте продукт як завжди. Ви також можете додати 2-3 краплі безпосередньо до будь-якого продукту для волосся, нанісши його на долоню перед використанням.

Додайте його до свого домашнього шампуню

В Інтернеті є багато рецептів основи для шампуню. Вони можуть включати суміш харчової соди, кокосової олії, ефірної олії і, можливо, інших олій. Спробуйте додати у ваш домашній шампунь ефірну олію розмарину.

Що потрібно знати перед використанням олії розмарину

Уникайте потрапляння ефірної олії в очі. У разі контакту швидко промийте очі холодною водою.

Крім того, будьте обережні, щоб не нанести занадто багато її на шкіру голови. Відомо, що ефірна олія розмарину подразнює шкіру. Це може викликати дискомфорт, але не становить небезпеки для здоров'я. Щоб уникнути подразнення шкіри, перед нанесенням розбавте олію базовою олією або іншим продуктом.

Недостатньо відомо про безпеку використання ефірних олій розмарину під час вагітності або годування грудьми. Хоча використання ефірної олії у разі випадання волосся здійснюється тільки місцево, будьте обережні — її дія в цьому сенсі досі не вивчена.

Читайте також