"Тренувалася на собі" - рівнянка про участь у Чемпіонаті Європи з візажу

Роботи рівнянки Ольги Марцинковської зайняли призові місця на Чемпіонаті Європи з візажу OMC WORLD 2021.

Візажистка розповіла нашим журналістам, що участь у такому масштабному змаганні бере не вперше. Раніше її роботи потрапили в ТОП-10 кращих на світовому чемпіонаті. Ольга Марцинковська входить у Спілку професіоналів України, представники якої загалом зібрали 18 нагород.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу Чемпіонат відбувся у онлайн-форматі.

«Роботи ми готували 14 лютого. Була підготовка, ми робили макіяж, робили фотосесію, а в березні ми подавали фотографію на конкурс і результати були оголошені дев’ятого травня. Ці місяці я очікувала на результати, а для мене очікування – це найгірше».

Ольга готувала два образи в номінаціях «Bridal commercial makeup» та «Smokey eye makeup». Її роботи зайняли перше та четверте місця відповідно.

«Цьогоріч було дуже багато учасників, які брали участь і перемога стає солодшою від того, що серед сотень робіт визнана кращою моя. Там сотні учасників були, тому це круто».

Підготовка до конкурсів була непростою, зважаючи на те, що Ольга була в Рівному, а її моделі – у столиці.

«Це недоспані ночі, образ необхідно було в голові «виносити», знайти модель, яка передасть емоції, погляд. Тут не лише моя перемога, тут багато людей задіяно було. Мої очі змальовані, тому що мої моделі були в Києві, тобто, я по факту приїжджала і їх відразу ж фарбувала, тренувалась я на собі, на своїх очах, вони були терті перетерті», - пригадує візажистка.

Судді оцінювали, зокрема, образ, техніку в макіяжі та ідею. Ольга Марцинковська чекає детальний результат по кожному критерію і образу, аби пропрацювати помилки і знову брати участь у конкурсах.

«Я планую надалі брати участь  у подібних конкурсах. Це такий адреналін, такий розвиток і, я вважаю, кожен майстер б’юті-індустрії має брати участь в таких чемпіонатах. Це і мотивує, і покращує рівень майстерності, і дає натхнення. Конкурс – це вихід із зони комфорту. На мою думку, конкурси життєвонеобхідні для майстрів».

Читайте також