"Це не війна, а спецоперація": на Полтавщині священник довів до сліз матір захисника України

Настоятель Свято-Миколаївського собору, що у Горішніх Плавнях, отець Григорій своїми словами про "спецоперацію" довів до сліз матір українського захисника Максима Щербу Наталію Щербу. 

Про це повідомляє телеканал ГОК

Як зазначається, жінка звернулась до священника з проханянм помолитись за її сина. проте той їй сказав, що в Україні - не війна, а "спецоперація". 

"Підвели мене до цього батюшки. Це отець Григорій. Запитав: "Що у вас трапилося?". А я йому кажу, що у мене сина вбили на війні. Що мене різонуло... він каже: "Ви знаєте, що це не війна, а спецоперація?" Яка ж це спецоперація, коли моєму сину грудну клітку з танка пробили?" – розповідає матір захисника. 

За словами Наталії, її син пішов добровольцем на фронт. Він - майстер спорту з пауерліфітингу та до війни працював водієм вантажівок у місцевому кар'єрі. Планував одружитися на коханій. 

Перед початком війни чоловік поїхав до Європи, щоб заробити грошей. Коли ж почалось російське вторгнення, він повернувся та у перший день війни пішов у ЗСУ. 

На початку серпня чоловік перестав виходити на зв'язок. Побратими військового повідомили його матері, що нібито Максим загинув у них на очах. 

Офіційно ж Максим Щерба вважається зниклим безвісти під Бахмутом на Полтавщині. 

Додамо, що Свято-Миколаївський собор належить до УПЦ Московського патріархату. 

Після цього випадку Наталія пішла в іншу церкву, де її підтримали. 

Читайте також