У Басівкутському озері у Рівному виявили кишкову паличку: попри це, на пляжі є відпочивальники

У Рівному фахівці взяли проби води у озері Басів Кут. Результати аналізів невтішні - купатися у водоймі не рекомендують. 

Повідомляє Суспільне.

Згідно із останніми дослідженями у озері виявили кишкову паличку. 

65-річний Олександр був майстром спорту з греко-римської боротьби. Десять років тому медики рекомендували чоловіку зробити операцію на нозі, але натомість він став багато ходити та плавати на озері Басів Кут.

"Я можу пропливти від останнього буйка до мосту і назад, але я ніколи не опускаю голову, пити не можна. Навіть опустив голову, в тебе у ніс або очі зайде вода і буде запалення. Я завжди любив пірнати раніше. Зараз, на жаль, лише можу поїхати в "Софію" і там попірнати в басейні", — каже відпочивальник Олександр Червінський.

Те, що потрапляння води з в горло та очі небезпечні, підтверджують останні дослідження Центру контролю та профілактики хвороб. Фахівці взяли проби води, аби перевірити, чи є в озері паразити та інші мікроорганізми. Після отриманих результатів вони рекомендують не купатися у водоймі чи хоча б не лізти у воду з відкритими подряпинами.

"Виявлено невідповідність води санітарно-хімічним та мікробіологічним показникам, а саме споживання кисню та індекс лактозопозитивних кишкових паличок. Це є індикаторні показники того, що водойма має певне органічне забруднення, а також свідчить про низький рівень її природного самоочищення", — коментує результати завідувач відділу центру Богдан Красько.
Попри усі застороги на пляжі вже є відпочивальники. Деякі рівнянин навіть заходять у воду.

Читайте також