У громаді на Рівненщині від навчання відсторонили дітей, які не зробили щеплення

Ілюстративне фото

На Рівненщині у Великоомелянській громаді цьогоріч було зафіксовано спалах поліеміеліту. У зв'язку із пширенням небезпечної хвороби на даній території та по всій області поводивалсь вакцинальна кампанія для дітей.

Учора під час брифінгу головний санітарний лікар області Роман Сафонов розповів про результати кампанії та заходи, які застосовують щодо нещеплених дітей.

"У області триває планова вакцинація і так звана "підчищаюча" кампанія. Ми зорієнтували медичний персонал, щоб активно працювали з відмовниками, для того, що відсоток охоплення щепленнями був більший. Що стосується Великоомелянської територіальної громади - наразі ми маємо вакцинованими три чверті дітей до 5 років. Тобто, 75 відсотків. Що, нагадаю, значно менше, ніж регламентовані 95 відсотків, які убезпечують від подальшого поширення інфекції", - пояснив пан Сафонов.

Факт відсторонення невакцинованих дітей від очного навчання у школах громади посадовець підтвердив.

"Що стосується навчальних закладів Великоомелянської тергромади - діти відсторонені. Але нагадаю, що відповідна вказівка була отримана керівниками усіх навчальних закладів області. Частина керівників зреагувала і так само діти відсторонені. Частина просто повідомила про факти, що діти не маючи протипоказів відвідують навчальні заклади", - зазначив головний санітарний лікар.

За його словами, наразі спеціалісти з'ясовують обставини допуску нещеплених учнів у окремих навчальних закладах та направляють у відповідні органи звернення.

Читайте також