У Маріуполі окупанти готуються знести більшість пошкоджених будинків, а людей виселяють на вулицю

Окупаційна влада Донецької області приступила до оцінювання пошкоджених через обстріли ув Маріуполі будинків. Це нібито робиться для їхнього відновлення. 

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

За його словами, окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їх же обстрілів. Два дні мобільні бригади з мчс росії та військових обходять квартири, що вціліли та де мешкають люди. 

Попереджають, що з початком знесення будівель буде проведено переселення. Людей літьного віку планують компактно розселити у приміщенні гуртожитків по пр. Будівельників, а в їхні квартири буде заселено людей, задіяних на роботах в порту, заводі Ілліча та розборі завалів. На пошук житла дають два тижні, якщо немає згоди на переселення.

Петро Андрющенко додає, що власникам будівель, що планують знести, не залежно від стану квартир, фактично виселяють на вулицю. На питання де жити відповідають, що це не справа окупаційної влади.

- Таким чином окупанти втілюють одночасно два сценарія - примусу до депортації в росію та примусу до роботи для людей, працездатного віку.

Читайте також