У одному із вишів Києва ексдекан брав гроші зі студентів-медиків за успішне складання КРОКів

Колишнього декана медуніверситету та трьох його спільників підозрюють у організації шахрайської схеми із складання іспитів КРОК. 

Як повідомляють Київській обласній прокуратурі, наразі чотирьом учасникам схеми повідомили про підозру. 

За даними слідства, підозрювані під керівництвом колишнього декана одного з медичних вищих навчальних закладів освіти, організували шахрайську схему, пов’язану зі складанням ліцензованих іспитів у медичному виші столиці.

Декан за грошову винагороду від 3000 доларів США сприяв студентам-медикам в успішному складанні одного з іспитів КРОК та одержанні відповідного сертифікату.

На прохання студентів про здачу іспиту, він пропонував знайомим викладачам та студентам, котрі успішно навчалися чи навчаються у ВНЗ медичного спрямування, за грошові кошти скласти іспит КРОК замість замовника.

Підозрювані отримували від «клієнта» паспорт і підробляли його шляхом заміни фотографії. В подальшому, підставний «студент-відмінник» складав відповідний іспит, що є підставою для отримання сертифіката та можливістю продовження подальшого навчання справжнього студента на медичному факультеті.

Читайте також