У парку "Хімік" у Рівному висадили саджанці легендарного дуба Шевченка

Саджанці легендарного дуба Шевченка висадили у парку "Хімік" у Рівному. 

Про це повідомляють у міському Тресті зеленого господарства. 

Зазначається, що це зробили у рамках всеукраїнської екологічної акції «Шевченко єднає серця». 

25 молодих дерев, що символізуватимуть 24 області України та Крим, ростимуть на Алеї незламності. 

“Саджанці цього дуба вирощені з жолудів Тарасового дубу на Черкащині. Розпочали цю зелену традицію знаково на Черкащині – там, де Кобзар починав свій творчий шлях. Сіянці молодих дубів для всієї країни виростили в місцевому лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії «Звенигородського лісового господарства». Пропонуємо усім долучатися до цієї Всеукраїнської акції.

Адже дуже важливо зберегти та популяризувати подібні екологічні програми в нашому регіоні і не лише”, - зазначає  заступник начальника Держекоінспекції Поліського округу Петро Колодич.

Долучився до такої всеукраїнської акції Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. Каже, зелених зон у нашому місті повинно бути якомога більше.

Така акція однозначно корисна і важлива справа для нашого міста. Ми маємо докласти всіх зусиль, аби паркові і рекреаційні зони розвивались і збільшували площу. Це дуже важливо, в першу чергу, для нас жителів Рівного, адже наші парки - це легені міста, це можливість відпочити, прогулятись парком. Тому всі подібні екологічні ініціативи ми підтримували і будемо підтримувати надалі.

Що стосується цих саджанців, це буде чудова дубова алея, а ще тут є певний символізм, адже по суті вони є нащадками дерева, яке пам’ятає ще Тараса Шевченка, а отже, ця свого роду акція спрямована на популяризацію нашої культурної та історичної спадщини. Кожне посаджене сьогодні деревце ростиме десятки років і, так само стане свідком історії нашого міста”, - каже Віктор Шакирзян.

Додамо, під час акції у всіх областях України, на різних локаціях, у тому числі пов'язаних з життям і творчістю Кобзаря, буде висаджено 1000 дубів.

Читайте також