У поліції прокоментували ситуацію із гелікоптером у Рівненському районі, яким кропили поля

Гелікоптера, який окроплював поля працівники екологічного патруля Великоомелянської сільської територіальної громади виявили вчора, дев’ятого вересня, у селі Дібрівка.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. До приїзду поліцейських пілота на місці вже не було, а гелікоптер був зачинений. Втім, вдалося поспілкуватися із трьома працівниками агропідприємства. Вони запевнили, що письмово повідомляли сільську раду про планову обробку полів.

Про це Рівне Медіа повідомляло тут: Поблизу Рівного активісти затримали гелікоптер, яким незаконно обробляли посіви соняшника (ФОТО, ВІДЕО).

Із залученням фахівців, попередньо встановлено, що гвинтокрил незареєстрований та вже кілька десятків років як знятий з обліку. Крім того, жодних підтверджуючих документів на проведення робіт представники агрокомпанії не надали.

Відтак слідчі відділення поліції № 1 (м. Рівне) розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 239 КК України (забруднення або псування земель).

Гелікоптер вилучили та наразі він перебуває на території населеного пункту під охороною поліції. Слідчі скерували до суду клопотання про накладення на нього арешту. 

У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини події.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області 

Читайте також