У Рівненському військовому госпіталі провели майстер-клас із гончарства (ФОТО)

30 березня до КЗ «Рівненський обласний госпіталь ВВ» завітав майстер творчої студії гончарства Терракота Дмитро Яковишин. Він провів майсткр-клас для хлопців на благодійній основі. 

На наших пальцях знаходиться багато активних точок і завдяки роботі з глиною відбувається їх активація. Це сприяє розслабленню і, водночас, з’являється імпульс, на який кожна людина реагує по-своєму. Деякі заспокоюються, інші стають більш активними. Розслаблення та насолода від процесу творення допомагають активізувати джерела енергії, які є в кожного.

При роботі з глиною відбувається стимуляція ослаблених сенсорних функцій, розвиток рухових функцій. Учасник не обов’язково повинен використовувати глину в якості матеріалу для художньої творчості. Природні властивості глини, такі як пластичність, здатність зберігати форму, можливість змінювати консистенцію, дозволяють виробляти з неї найрізноманітніші операції, що доступні для людей з різні порушення здоров'я.

Робота з глиною в арт-терапії забезпечує інтенсивний тактильний досвід. Беруть участь пальці, руки, роблячи різноманітні рухи - стиснення, розминання, стукіт, коткування, згладжування. 

Читайте також