У Рівному частина маршруток не вийшли у рейс: як реагують пасажири на скорочення

Фото - Суспільне

У Рівному задля оптимізації сфери громадського транспорту було прийнято рішення скоротити ряд маршрутів. Серед них: №30, №34, №41,№42, №51, №58, №65, №67. Рішення входить у дію з 1 грудня.

Однак, багато пасажирів, які користувались даними маршрутами - не задоволені. Люди біткаються, що тепер на транспорт потрібно буде довше чекати зранку.

Проте, є пасажири, які мають надію, що міська влада наведе лад з перевізниками.

Про це повідомляє Суспільне.

Один зі скорочених автобусних маршрутів — №58, він із приміського села Колоденка курсував через усе Рівне, кінцевою точкою був мікрорайон Тинне. З 1 грудня з Колоденки у місто їздитиме лише маршрут №64.

"Якщо вона ходитиме кожні 30 хвилин, або кожну годину, то краще, ніж 58-ма. Бо 58-ма ходила, як їм задумалось, типу як вони хотіли. А якщо буде якийсь графік, то набагато краще буде так. І люди будуть якось підлаштовуватись, будуть знати, що не стояти на зупинці, не мерзнути. Зранку багато людей, які ходять на роботу, і увечері повертаються також", — реагує на зміни житель Колоденки Тарас Маренчук.

Фото - Суспільне

У ще одного жителя Колоденки думка дещо відмінна.

"Мені то 58-ма була краща, бо мені до сестри на Боярку їхати. Ну одну пересадочку зроблю, нічого страшного", — каже Микола Довгалець.

Фото - Суспільне

На зупинці біля зоопарку раніше пасажирів забирала 34-та маршрутка.

Тепер цей напрямок дублює автобус №7.

"Щодня добираюся до роботи і стою по 40 хвилин. Це абсолютно якийсь абсурд по відношенню нашої влади. Автобус, от ви бачите, вже приїхав, він буде стояти пів години. Чим добиратись на роботу — абсолютно не знаю. Я незадоволена категорично. Автобуси можуть і по три стояти, вони чогось не їдуть. Я не розумію, чому. Все одно, як 34-та приїжджала, вона одразу їхала", — каже рівнянка Наталія Коган.


Фото - Суспільне

Основним аргументом такого рішення є нерентабельність скасованих маршрутів. Або ж вони дублюються іншими.

Учора був перший день тестування нового формату руху. Наскільки результативними є зміни - не беруться коментувати і водії маршруток.

“За пів дня отримати реальну картину ми ще не змогли, ну хоча б дайте тиждень. Щоб і мешканці міста призвичаїлись до цих маршрутів, щоб вони сказали свій відгук", — зазначив мер Олександр Третяк

Читайте також