У Рівному до проектування міського простору залучатимуть людей з інвалідністю

У Рівненській громаді продовжать роботу над доступністю міського простору для людей з інвалідністю.

Про це повідомляють у Рівненській міськраді.

Так, 25 квітня відбулася зустріч міського голови, заступників, начальників управлінь з провідними громадськими організаціями людей з інвалідністю, щоб підняти в черговий раз тему доступності. 

- Доручив  керівникам департаментів  в подальшій своїй діяльності завжди зважати на потреби інвалідів, залучати представників громадських організацій інвалідів до проектування тротуарів та адміністративних та громадських закладів, - наголосив міський голова.

Керівники громадських організацій зазначають, що подібні зустрічі дуже важливі. Адже це можливість, щоб людей з інвалідністю почули та врахували їх потреби під час планування міського простору.

Петро Поліщук – керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю «Генерація успішної дії» у Рівненській області зауважив, що далі відбудеться перезавантаження комітету з доступності. Все для того, щоб у місті виконувалися правила ДБР в процесі облаштування міського простору. А також думка людей з інвалідністю була почута. 

- Перші кроки зроблено, нам є над чим працювати далі, - зауважив Петро Поліщук.

Міський голова впевнений, що згодом Рівне стане прикладом доступності.

- Рівне має бути прикладом комфортності для людей з інвалідністю. Моя позиція чітка та конкретна - влада має служити людям, а місто бути доступним для кожного. Саме над цим ми і працюємо!

Читайте також