У Рівному пом`якшили вирок масажисту, який вбив водія маршрутки

У Рівному переглянули вирок масажисту клініки "OrtoSano". Ігорю Лук'янчуку, який вбив водія маршрутки. 

Нагадаємо, інцидент стався близько 18.40 7 червня 2021 року на вулиці Центральній у селі Вересневе. На той час 26-річний місцевий житель наніс водію маршрутки №47 удар кулаком у щелепу. Від чого 56-річний потерпілий втратив рівновагу та упав на асфальт. 

Потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді внутрішньо-черепної травми із забоєм речовини головного мозку та крововиливами.

Через майже два тижні перебування у реанімації чоловік помер у міській лікарні.

5 вересня 2023 року Рівненський районний суд виніс Ігорю Лук'янчуку вирок: 4 роки ув'язнення з іспитовим строком у три роки. 

Також обвинувачений мав сплатити на користь потерпілих майже 35 тисяч гривень матеріальної та 300 тисяч гривень моральної шкоди. 

Потерпілі подали апеляційну скаргу на вирок Рівненського райсуду. Зокрема просили призначити обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, а також стягнути з обвинуваченого моральну шкоду у сумі 800 тис грн. 

Натомість прокурор просив засудити Ігоря Лук'янчука до 4 років ув'язнення. 

Як розповів останній у суді, після нанесення удару він почав надавати першу медичну допомогу потерпілому, просив інших людей викликати "швидку", допомагав фельдшеру.

Також він неодноразово просив вибачення у потерпілих та шкодує, що так сталось. Лук'янчук повідомив, що перерахував потерпілій 35 тис грн матеріальної шкоди та 50 тис грн моральної. Проте потерпілі відмовились від цих грошей, мотивуючи тим, що ціна позову зросла. 

Обвинувачений просив залишити вирок Рівненського райсуду без мін. 

9 квітня підсудний долучив квитанції про сплату потерпілим 9 тис грн. 

Зрештою апеляційний суд скасував вирок Рівненського райсуду та призначив обвинуваченому 2 роки виправних робіт за місцем роботи з відрахуванням у доход держави 20 % із суми заробітку щомісяця.

В решті вирок суду першої інстанції залишили без змін. 

 

Читайте також