У Рівному презентували збірку дитячих творів про війну «Переселені сонечка»

11 серпня у Рівному відбулася презентація збірки дитячих творів про війну «Переселені сонечка».

Автори збірки «Переселені сонечка» – 18 діток з різних міст України. Багатьом із них на початку війни довелось залишити власні домівки в Авдіївці, Попасній, Маріуполі, Бучі, Чернігові, Херсоні й інших містах. Прихисток сім’ї діток знайшли на Рівненщині. Саме тут юні таланти познайомились з авторкою проєкту, письменницею та фаховою психологинею Оленою Медведєвою.

Казко-терапія – один із методів, за допомогою якого пані Олена працює з дітками. Казки, створені малечею, стали збіркою під назвою «Переселені сонечка». Книга з'явилась накладом 6 000 примірників.

Більше про історію збірки можна дізнатись за лінком.

Проєкт «Переселені сонечка» реалізовано ГО «Центр креативу» та ГО «Носителі миру», Письменницькою робітнею «Оповідач» за фінансової підтримки ТМ «Рум’янець».

Наразі тисяча примірників збірки вже потрапила на передову до наших бійців, адже саме їм маленькі таланти присвятили свої твори. Ще тисячу книг діти передали військовим під час презентації.

Три тисячі примірників передали управлінню освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради. Примірники збірки отримають усі рівненські першачки і саме за цією книгою відбудеться їх перший шкільний урок.

Також примірники книги отримали усі міські та шкільні бібліотеки Рівного, а також бібліотеки усіх територіальних громад Рівненщини.

На презентації відбувся показ відео про історію створення збірки. Відео можна переглянути за лінком https://cutt.ly/5Z622XL

Також на презентації діти розповіли про власну фабрику чарівних паличок, які можна було придбати разом з примірниками збірки після закінчення заходу. Шляхом продажу книжечок та чарівних паличок юні таланти назбирали на пальне нашим військовим 4190 грн, які вони відразу перерахували пану Сергію Пантюку (літературному редакторові збірки), адже він зараз воює за Україну.

Читайте також