У Рівному відбувся майстер-клас із новітніх технологій приготування їжі

Фото - Рівненський центр професійно-технічної освіти

На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості постійно відбуваються заходи задля повноцінного професійного навчання слухачів та максимальної їх адаптації до сучасного ринку. На запрошення навчального закладу активно відгукуються роботодавці - вони презентують потенційним колегам і партнерам цінні вміння.

Так, днями для майбутніх кухарів (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А) було проведено майстер-клас із використання новітніх технологій. Техніку приготування  Су-від м’яса та Су-від жовтків (sous vide – під вакуумом) продемонструвала партнер навчального закладу, співзасновниця Гільдії кухарів Рівненщини, бренд-шеф ресторану «Мелін» Аліса Хагенбрух. Разом із слухачами, направленими на навчання Рівненським міським центром зайнятості, Дубенською міськрайонної філією, Гощанською, Здолбунівською, Костопільською, Млинівською та  Рівненською РФ Рівненського обласного ЦЗ і Ужгородським міським ЦЗ, вона «розібрала на деталі» процес зберігання найважливіших якостей продуктів за даною технологією та запевнила, що таким способом продукти готуються у закладах, які дбають про своїх відвідувачів.

Старший майстер РЦПТО Олена Хоміна наголосила, що у роботі кухарі застосовують нове сучасне обладнання - індукційні плити, вакууматор, су-від, нові технології приготування, що дозволяє оптимізувати виробничий процес, досягти оперативності та якості у роботі. Важливо, що для слухачів РЦПТО цей процес доступний, адже навчальна кухня має таке професійне обладнання.

За сучасним навчальним процесом приготування страв спостерігали директор навчального закладу Володимир Псюк та заступник директора Руслана Бодренко. Висококваліфіковані випускники завжди вигідно вирізнятимуться у кадровому відборі, а роботодавці впевнено доручатимуть важливі виробничі процеси  новим робітникам - така комунікація і є основною метою сучасного профнавчання.

Читайте також