У Рівному з`явиться ще один фонтан?

На Громадський бюджет в Рівному подали багатенько проектів для облагородження місць відпочинку в місті. Зокрема, комплексне відновлення занедбаного фонтану із використанням класичних архітектурних елементів виготовлених із бетону. Мова про місце біля Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки є одним з найпопулярніших та відвідуваних місць відпочинку рівнян та гостей міста. 

Автор проекту Сергій Шабалін аргументує, чому варто звернути увагу на цей об'єкт:

"Протягом багатьох років, фонтан, що був створений ще за радянських часів, не працює і має непривабливий вигляд. Дощі наповнюють чашу фонтану водою, яка швидко забруднюється і має неприємний запах. Також часто відвідувачі кидають туди сміття, використовуючи фонтан як смітник, особливо це видно у святкові дні, коли кількість відпочиваючих у парку Молоді (Лебединка) дуже велика". 

Загалом проект передбачає укріплення та реконструкцію чаші старого фонтану з облаштуванням нового комплексного фонтану у класичному стилі. Також заміну існуючих лавок поблизу фонтану та встановлення 3 (трьох) нових, більш надійних, естетично привабливих та комфортних «паркових диванів», що відповідатимуть стильовим особливостям архітектурного комплексу. 

Цей проект має на меті естетичне вдосконалення парку Молоді (так званої Лебединки), створення комфортних та належних умов відпочинку рівнян та гостей міста, облаштування ще однієї привабливої фото – зони, облагородження території поблизу Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Якщо ж за реалізацію проекту таки проголосують, то ми отримаємо:

1) відновлення занедбаного фонтану;
2) покращення естетичного вигляду парку Молоді;
3) створення комфортної зони відпочинку для всіх жителів міста Рівне та гостей нашого міста;
4) створення нової фото-зони;
5) підвищення туристичної привабливості міста.

 

Читайте також