Українська армія зазнає величезних втрат у війні, бо в росіян більше артилерії та боєприпасів, — британські ЗМІ

Українські війська зазнають величезних втрат у війні з РФ, бо перевага ворога в артилерії становить 20:1, а в боєприпасах 40:1.

Таку інформацію оприлюднило британське видання  "The Independent", посилаючись на інофрмацію зі звіту, походження якого не уточнено. 

Згідно зі звітом, ЗС Росії перевершують ЗС України в артилерії у співвідношенні 20:1, в боєприпасах – 40:1.

Крім того, українські сили обмежені радіусом дії в 25 км, тоді як супротивник може завдати удару з відстані в 12 разів більшої.

Видання пише про "серйозний деморалізуючий вплив на українські сили, а також дуже реальний матеріальний ефект; випадки дезертирства зростають щотижня, в міру того, як російські війська захоплюють нові території та закріплюютья на захоплених позиціях".

Також наголошується, що позиції Києва на переговорах слабшають через зростання нерівності у кількості полонених. Кількість російських солдатів, яких утримує Україна, скоротилася з 900 у квітні до 550 після серії обмінів. РФ має в полоні понад 5600 українських військовослужбовців, у Маріуполі здалися 2500 осіб, включно з членами батальйону "Азов". Росіяни наполягають на обміні полоненими 1:1.

У розвідзведенні йдеться про те, що звичайна війна не може бути виграна, поки в української сторони в кілька разів менше зброї, і ця зброя вражає супротивника з більш короткої дистанції. 

Видання пише про те, що країнська сторона практично повністю вичерпала запаси ракет для РСЗВ типу "Смерч" та "Ураган", що дозволяли ефективно стримувати наступ росіян у перші місяці війни на дистанціях 60-80 км.

Нині ж максимальна дальність стрільби ЗСУ становить 25 км. Це дальність, на якій може вести вогонь артилерія калібру 152/155 мм і установки РСЗВ "Град", що залишилися на озброєнні.

При цьому противник завдає ударів по скупченнях українських військ із відстані 300 км тактичними балістичними ракетами "Іскандер", із 70-80 км із застосуванням РСЗВ "Смерч" та "Точка-У", зі 40-60 км із застосуванням РСЗВ "Ураган".

 

 

Читайте також