Український боєць "іглою" збив російську ракету, яка летіла на Київ

Боєць 101-ої окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ імені генерал-полковника Геннадія Воробйова із ПЗРК "Ігла" збив російськку ракету, яка летіла у бік столиці. 

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці бригади. 

- Світало. Найважчий час доби, коли максимально хилить у сон, і тому це улюблений момент ворога для чергових підлостей. Ми, як завжди, чергували максимально уважно і совісно, адже прекрасно розуміємо,яка колосальна відповідальність нині закріплена за кожним. Мимоволі прислухаєшся до кожного шороху, дихаєш через раз. Той противний звук не сплутати ні з чим. Сумнівів не було. Як і вагань - тіло рефлекторно почало діяти оперативно і, як писав у конспекті.

Вперше стріляв бойовими. До того були фахові учебки і лише теорія. Між пострілом і вибухом, який свідчить про влучання у ціль, кілька секунд. Тоді вони здались вічністю. На щастя, не промазав і старт був вдалим. А значить ракета Х-22, яка летіла на столицю і несла смерть та руйнування, навіки змінила координати свого маршруту в сторону російського корабля, - розповів військовий. 

Військові зізналися, що це найкраща нагорода, мовляв, на цій війні не заради орденів і медалей - на кону майбутнє, батьківщина і честь.

Читайте також