В Україні від 2021 року запрацює система отримання держпослуг без паперових документів

Фото - відкриті джерела

Наступний рік буде для України початком впровадження режиму "paperless", який передбачає відмову від паперових документів у державних установах.

Про це 5 жовтня під час Diia Summit заявив Президент України Володимир Зеленський. 

"2021 рік стане початком входження у режим "paperless". Тобто більше ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів. І що найважливіше – жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних “папірців”, які потрібні для отримання тих чи інших державних послуг. Ми розуміємо, що створення цифрової держави – це складний і важливий шлях. Він супроводжується спротивом системи, застарілим законодавством, скепсисом, іноді – невірою. Але крізь це пройшли всі сміливі революційні проєкти світу", – зазначив Президент.

Міністерство цифрової трансформації започаткувало новий формат презентації продуктів та послуг – “Diia Summit”. Двічі на рік команда Мінцифри та перші особи країни розповідатимуть про новинки у діджитал-сфері, унікальні продукти, звітуватимуть про реальні досягнення та анонсуватимуть наступні кроки розвитку цифрової України.

За інформацією пресслужби Рівненської ОДА.

Читайте також