Варення з кабачків з лимоном: рецепт, який здивує рідних

Кабачкове варення з апельсином і лимоном готується так само просто, як і з ягід чи фруктів. У процесі не потрібно додавати ніяких загущувачів, все чудово вийде і без цього. Якщо наприкінці вам буде здаватися, що варення трохи рідке, не переймайтеся, з часом воно загусне.

Що стосується овочів, треба брати молоді кабачки. Якщо такої можливості немає, зрілий овоч треба позбавити насінної коробки та твердої шкірки. Але в останньому випадку зважувати кабачки для рецепта треба вже після очищення.

Якщо вам хочеться більше експериментів, спробуйте додати до варення з кабачків ще імбир, курагу або яблука.

ІНГРЕДІЄНТИ

На банку 750 мл:

  • 1 кг молодих кабачків 
  • 600 г цукру
  • 100 мл води
  • 1 коробочка кардамону
  • 1 лимон (сік)
  • 1 апельсин (сік та цедра)

Покроковий рецепт:

КРОК 1

Помийте 1 кг молодих кабачків та зріжте хвостики. Наріжте овочі невеликими кубиками приблизно однакового розміру.

КРОК 2

Ретельно помийте апельсин та натріть цедру на дрібній тертці, не зачіпаючи білу гірку частину. Вичавіть з апельсина сік.

КРОК 3

Викладіть кубики кабачків у каструлю та влийте 100 мл води. Додайте 600 г цукру, 1 коробочку кардамону, цедру та сік апельсина.

КРОК 4

Доведіть до кипіння, після цього зменшіть вогонь і варіть ще 45 хвилин, періодично помішуючи. За цей час волога трохи випарується та утвориться пектин.

КРОК 5

Тим часом розігрійте духовку до температури 180 градусів та поставте банку стерилізуватися на 20 хвилин. Кришку покладіть у киплячу воду та стерилізуйте хвилину. Приберіть з вогню та діставайте з рідини тоді, коли будете використовувати.

КРОК 6

Додайте у каструлю до кабачків сік 1 лимона, перемішайте та проваріть все разом ще 5 хвилин. Викладіть варення у стерилізовану банку та закрийте кришкою.

Читайте також