Вбив заради наживи: розшукали молодика, який жорстоко розправився з пенсіонеркою на Рівненщині

Правоохоронці розкрили зухвале вбивство 74-річної жінки у селі Шкарів на Гощанщині. 

Як повідомляють у прес-службі поліції області, до розправи причетний її 24-річний односелець, який кілька місяців проживає у Тернополі. 

Як встановили правоохоронці, зловмисник проник до помешкання жінки близько першої ночі 21 січня, віджавши віконну раму. Під час пошуку цінних речей його несподівано застала господиня, яка в цей час ще не спала. Коли зловмисник зрозумів, що його викрили, він почав бити пенсіонерку, а потім схопив ніж та наніс їй поранення в область шиї. Після чого утік, так нічого не взявши. 

Чоловіка розшукували протягом трьох діб. Зрештою його викрили у Тернополі, де він кілька місяців живе зі своєю дівчиною. Під час обшуку вилучили речові докази, зокрема і одяг. Також зловмисник показав, де заховав ніж, яким вчинив вбивство. 

- Даний громадянин приїхав ввечері 20 числа з Тернополя на маршрутному транспортному засобі. Підібрав місце вчинення злочину, з метою наживи. Враховуючи те, що він досить активний гравець в азартні ігри, то потрібні були гроші. Він приїхав до себе на батьківщину, щоб вчинити крадіжку. Він згадав, що є така бабуся, яка проживає сама, - начальник кримінальної поліції Сергій Крошко. 

Згідно із лікарським висновком смерть потерпілої настала через масивну крововтрату колото-різаного поранення шиї з численними ушкодженнями кровоносних магістральних судин. 

Як виявилось, шість років тому підозрюваний уже проникав до помешкання вбитої та викрадав золоті вироби. Тоді він не отримав покарання, адже все відшкодував потерпілій, тому вона не зверталась до поліції. 

Нині ж йому загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне. 

Читайте також