"Вдівці" та плавці: прикордонники склали ТОП-7 найцікавіших спроб чоловіків виїхати за кордон

В Україні з початку війни діє закон про загальну мобілізацію. Проте деякі чоловіки все ж таки вдаються до оригінальних спроб покинути країну. 

Про ТОП-7 найцікавіших спроб розповіли у Ізмаїльському прикордонному загоні. 

- З початку російського широкомасштабного вторгнення справжні чоловіки обрали шлях воїна та призивались по мобілізації. Деякі особи чоловічої статі вирішили втікати за кордон, використовуючи при цьому різні способи, - пишуть прикордонники. 

7 місце посідає затримання шістьох «онучат», які на легковику «Рено» начебто їхали до бабусі в Болградський район, а опинилися на українсько-молдовському кордоні. Цікавим є те, що вони не згадали як звати та за якою адресою проживає старенька.

6 місце - спроба масового незаконного переходу через державний кордон у Болградському районі. Одразу 61-го чоловіка призовного віку затримали прикордонники Ізмаїльського загону на початку березня у тісній взаємодії з молдовськими колегами. Всі порушники добровільно вирішили призиватися до лав захисників.

5 місце - чоловік, який, аби виїхати за кордон зробила сину псевдоінвалідність. 

- Нехтуючи морально-етичними нормами, чоловік підробив медичний висновок про інвалідність свого 14-річного сина, однак прикордонники виявили ряд ознак підробки медичного документу.

4 місце - нібито хворий українець намагався виїхати на "лікування" за кордон. 

- Затримання чоловіка, якого доставила в поромний пункт пропуску «Орлівка» карета швидкої допомоги аж з Болгарії. Але номер не пройшов, охоронці кордону розкусили задум «хворого» та направили його лікуватись до українських медзакладів.

3 місце - затримання чоловіка, який хотів потрапити до Румунії, сховавшись під заднім сидінням легковика. На «живу ковдру», якою він накрився, зреагував службовий собака у поромному пункті пропуску «Орлівка».

2 місце - затримання у стилі гоголівської містики. Винахідливий чоловік заради уникнення військового обов’язку, власну дружину в «мертві душі» пошив. Проте чоловік не врахував той факт, що його дружина перетинала кордон після "смерті".

- Пильні прикордонники Ізмаїльського загону вирахували, що паночка після скорботної дати, зазначеної у нотаріально завіреній копії свідоцтва про смерть, ще 8 разів кордон перетинала. Таким чином, «вдівець» з двома неповнолітніми дітьми не зміг перетнути кордон

1 місце віддали чоловіку, який влаштував заплив Дунаєм. 

- В першу чергу через небезпечність, віддаємо затриманню плавця на річці Дунай. Він намагався перетнути кордон через Дунай до Румунії і це при тому, що річка небезпечна своєї швидкоплинною течією, а на початку березня вода ще не прогрілась. Завдяки взаємодії з румунськими колегами чоловіка було врятовано.

Читайте також