"Весь удар він прийняв на себе": біля Волновахи героїчно загинув Олексій Шевченко

Командир роти танкового батальйону окремої мотопіхотної бригади старший лейтенант Олексій Шевченко загинув 26 лютого 2022 року в боях з агресором в ході відбиття російського вторгнення в Україну під час виконання завдань в районі Волновахи.

- Тоді все відбувалося стрімко, мав бути прорив колони. Також отримали наказ у складі трьох груп зачистити Волноваху. Це відбувалося в ніч на 26 лютого. Рухалися по трьом вулицям. Моя група йшла по верхній. Друга група – рухалась по центральній, третя проводила зачистку нижньої вулиці. Саме на третю групу чатував противник. У ній було моїх 2 танки, в одному з яких і знаходився старший лейтенант Шевченко, - розповідає командир Олексія.

За словами побратимів, коли танкова група, у якій був старший лейтенант Шевченко в’їхала в місто, було темно та нічого не видно, тож Олексій прийняв рішення відкрити люк і особисто все оглянути. Офіцер виявив ворожу групу, відкрив по ній вогонь та знищив ворога.

- Коли прогримів вибух, я подумав, що десь з даху сусіднього будинку був постріл з РПГ. Підозрюю, що на нас очікували. Граната потрапила в башту танка зі сторони командира. Весь удар він прийняв на себе. Мене відкинуло вибуховою хвилею. Коли прийшов до тями, побачив, що танк палав. Командира поруч не було…, - пригадує навідник танку «Уран».

- У нашого командира був великий досвід, тому він і хотів очолити колону, -пригадує ще один бойовий побратим Олексія з позивним «Джексон». - Усі знали, на командирському місті Шевченко був мов риба у воді: він знав що робити, всі команди віддавав чітко, а підлеглі розуміли його з півслова. Коли хлопці приїхали і сказали, що Олексій Вікторович загинув – я не міг в це повірити.

Старший лейтенант Олексій Шевченко був командиром на полі бою, був лідером у житті, він знаходив час для кожного й завжди знаходився у центрі подій - ніколи не ховався по кабінетам. Таким його запам’ятають побратими.

Джерело - ФБ-сторінка ООС.

Читайте також