Види імплантації зубів: що варто знати

Ілюстративне фото

Відсутність зуба призводить до порушення прикусу та дикції, ураження ясен. Проведення імплантації зубів у Києві https://wdr.com.ua/uk/services/implantaciya-zubov дозволяє уникнути зазначених проблем, відновивши цілісність зубного ряду. А правильний вибір способу імплантації дозволяє мінімізувати ризики та прискорити період реабілітації.

Які існують види імплантації зубів

Імплантація зубів - це хірургічна операція із вживлення імплантату в ясна. Штучно виготовлена конструкція імітує корінь, за допомогою якого лікар відновлює зубний ряд, повертає привабливу усмішку та функціональні властивості зуба.

За кількістю етапів імплантація буває одноетапною та двоетапною. У першому випадку встановлення імпланту та тимчасове протезування здійснюються за один візит. Лікарі стоматології WDR проводять операцію іх вживлення конструкції з негайним навантаженням за умови, що пацієнт:

  • немає запальних процесів;
  • у області імплантації достатній обсяг кісткової тканини;
  • ясна має хорошу щільність та розмір;
  • людина має сильний імунітет.

Якщо обрано двоетапну імплантацію, тоді знадобиться кілька візитів у стоматологію, оскільки лікар послідовно проводить установку штучної конструкції, фіксацію абатменту та коронки. Така операція має менше протипоказань, високу ефективність та мінімальний ризик відторгнення.

Який вибрати спосіб імплантації зубів

Лікар обирає одноетапну або двоетапну імплантацію, спираючись на ряд факторів, включаючи наявність або відсутність запалення:

  • Нема запальних процесів. Лікар видаляє зуб та встановлює імплант у лунку. За такої операції вдається зберегти максимум кісткової тканини, а пауза між приживленням конструкції та постійним протезуванням становить 3-6 місяців.
  • Є запальні процеси. За наявності запалень тканин, кісти або гранульоми лікар видаляє зуб і чекає на повне загоєння лунки зуби (від 2 до 4 місяців). Далі лікар встановлює конструкцію, а через 3-6 місяців після приготування фіксує постійний протез.

Імплантацію зубів також розрізняють за функціональним призначенням: потрібне відновлення одного зубного елемента, кількох поспіль або всіх відсутніх у щелепі. Коли немає кількох зубів поспіль, лікар вживлює два імплантати, а на них фіксує три коронки. Якщо потрібно відновити всю щелепу, тоді використовують відновлення за методикою All-on-4, All-on-6 або All-on-8.

Останнім фактором є час від моменту проведення операції до можливості приймати їжу. При одноетапній імплантації лікар рекомендує виключити з раціону тверде, гостре, кисле, солоне та надто солодке на 10-14 днів. А через 3-4 місяці з'явиться можливість кусати та пережовувати будь-які продукти.

При двоетапній імплантації потрібно дотримуватись «дитячої дієти» до моменту зняття швів. Протягом 3-6 місяців можна вживати ту саму їжу, яка була до імплантації. Ми рекомендуємо звернутися до стоматолога, який після огляду підбере відповідний вид імплантації та відповість на ваші запитання.

Читайте також