Виготовляли безакцизні цигарки та алкоголь: у Рівному судитимуть організаторів "бізнесу"

У Рівному судитимуть чоловіків, яких підозрюють у виготовленні та збуті безакцизних товарів.

Проо це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох жителів Рівненської громади за фактами незаконного придбання та зберігання з метою збуту, а також транспортування з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 1  ст. 204 КК України).

Так, під час досудового розслідування встановлено, що 44-річний житель Квасилова та 30-річний рівнянин, які не є підприємцями та не мають жодних дозвільних документів для продажу алкоголю та цигарок, налагодили бізнес на реалізації фальсифікованих підакцизних товарів.

Один з них близько 2 тонн незаконно виготовлених алкогольних напоїв та майже 4 тисячі пачок цигарок для подальшого перепродажу привіз до Рівного з іншого міста, а другий – через одну з логістичних компаній замовив 10500 пачок тютюнових виробів. В обох випадках підакцизні товари були без марок акцизного податку, а чоловіки не змогли показати правоохоронцям жодних документів на товар. Орієнтовна вартість виявлених та вилучених алкоголю і цигарок – близько 1 млн грн. Наразі на цей товар судом накладено арешт.

Згідно з висновками експерта підакцизні товари не відповідають вимогам та стандартам, що затверджені і зареєстровані у встановленому законодавством порядку та нормативним документам, що діють в Україні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Читайте також