Виїзд з України – лише за закордонним паспортом, але можливі винятки: у ДПСУ пояснили деталі

В Україні знову почала діяти норма, при якій вихати за кордон можна лише за закордонним паспортом. Однак, існують винятки, повідомляють у ДПСУ, 

Як зазначили у Держприкордонслужбі, перетин кордону відбувається згідно з постановою уряду номер 57, де зазначено перелік документів, за якими можна перетинати державний кордон. Такого документа як внутрішній паспорт там немає. 

Прикордонники пояснюють, що у перші тижні війни людям дозволяли виїхати з України й за іншими документами, адже на кордоні спостерігалася гуманітарна катастрофа, коли тисячі людей хотіли виїхати, сервісні центри не працювали, бажаючі не мали змоги оформити належні документи.

Однак, нині такої такої авральної ситуації немає, тому людям варто дотримуватися визначеного порядку, кажуть в Держприкордонслужбі. 

Нині ж громадяни можуть виїхати з країни, маючи закордонний паспорт, за винятком деяких випадків. Мова йде про дітей, для яких порядок перетину кордону залишається спрощеним. 

Водночас перетнути кордон за внутрішнім паспортом можуть лише ті особи, які їдуть з регіонів, де ведуться бойові дії, або ті, які супроводжують особу з інвалідністю. У такому випадку будуть прийматися окремі рішення, в залежності від ситуації. 

Читайте також