Викривлення показників: чому мешканці Рівненщини отримують менші суми в платіжках за газ

Останні декілька місяців мешканці Рівненської області нарікають на те, що не зараховуються показники спожитого газу, котрі люди передають. Натомість у платіжках нараховуються суми, які не відповідають кількості спожитого блакитного палива – за декілька кубів при використанні більше сотні у місяць.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко повідомив, що це пов’язано з інвентаризацією – масовою звіркою показників лічильників. Це, за словами чиновника, спричинене своєрідними махінаціями із показниками самим же населенням.

«Справа в тім, що зміни ціни на природній газ у попередніх періодах призвели до того, що є викривлення показників, які були передані споживачами у час дії низьких цін і занижені під час опалювального сезону – за повідомленням Рівнегазу. Тому товариством було прийнято рішення про проведення інвентаризації показників у населення із застосування фотофіксації», - сказав Ігор Тимошенко.

У першу чергу перевіряють тих абонентів, які звернулись із заявами щодо уточнення нарахувань, а також тих, де не «знімались» показники більше 6 місяців. Контролери роблять фотознімки лічильників, щоби підтвердити достовірність показників лічильників.

За словами Тимошенка, на даний час у товаристві «Рівнегаз» працює 80 контролерів. Щомісяця вони відвідують помешкання близько 30-ти тисяч споживачів.

«На виконання цього завдання по інвентаризації показів потрібен час. Оскільки АТ «Рівнегаз» обслуговує всього 266 тисяч споживачів, на сьогодні проведено інвентаризацію 127 тисяч. Роботи продовжуються», - додав Ігор Тимошенко.

Тим часом більшість споживачів вираховують суму до оплати самостійно – залежно від кількості використаних кубів газу. 

Читайте також