Вишневий соус до м'яса: простий рецепт від Євгена Клопотенка

З вишні можна приготувати не тільки звичне варення, компот або десерт, але ще і неймовірно смачний ароматно-пряний соус до м’яса або сирної тарілки. І, до речі, мені подобається більше перебивати вишню до однорідного стану, але можна цього і не робити, якщо вам більше подобається відчувати смак цілої вишні. Який би спосіб ви не обрали, буде дуже смачно!  

Інгредієнти:

  • 500-600 г Вишня (без кісточки, свіжа або заморозка)
  • 3 бутона Гвоздика
  • 1 паличка Кориця
  • 0,5 ч. л. Хмели-сунели 
  • 100 г Цукор
  • 0,5 ч.л.

1. Насамперед підготуйте вишню (500-600 г). Якщо використовуєте свіжу, то витягніть кісточки, а якщо заморожену, як у мене, то її необхідно розморозити. Покладіть вишню в сотейник і засипте цукром (100 г) із сіллю (0,5 ч.л.), щоб виділився сік.

2. Потім доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 5 хвилин після закипання.

3. Зніміть вишню з вогню і злегка остудіть. Потім перебейте блендером до стану соусу прямо в сотейнику.

4. Додайте до перебитої вишні спеції - гвоздику (3 бутона), корицю (1 паличку) і хмелі-сунелі (0,5 ч. л.). Уваріть протягом 20 хвилин, щоб соус загус і наситився ароматами спецій.

Порада:

Якщо ви готуєте зі свіжої вишні та плануєте зберігати соус до наступного сезону, то додайте оцет (2 ст. л.) і розлийте по банках. Закупоріть кришками і, після охолодження, приберіть в комору на зберігання. Я ж неймовірно люблю цей соус і тому готую невелику порцію на вимогу. Переливаю в ємність і прибираю в холодильник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також