Вишня у власному соку на зиму: 5 найкращих рецептів

Вишні вже достигають у садах україців і активні господині і господарі готуються консервувати ці плоди на зиму. Кисленька вишня - чудове доповнення до випічки, вареників та і просто до чаю.

Смачні рецепти консервації вишень читайте та зберігайте собі.

Вишня без кісточок у власному соку

Приготування: 1 кг вишні промити, обсушити та видали кісточки. Змішати ягоди з 1 склянкою цукру, покласти до чистих банок і залишити в теплі на годину. Простерилізувати 15 хвилин.

Вишня у власному соку в духовці

Інгредієнти: 1 кг вишні, 300 г цукру.

Приготування: 1 кг вишні змішати з 300 г цукру, розкласти по банках, поставити до теплого місця на пів години. Поставити банки з ягодами до духовки і прогрівати за температури 120 градусів, поки сік не заповнить їх до верху. Закатати та закутати банки на добу.

Варення з вишні з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 400 г цукру, 2 ст. л желатину.

Приготування: вишню засипати сумішшю желатина з цукром. Накрити кришкою і залишити на 2 години. На повільному вогні проварити масу 3 хвилини після закипання, розкласти по банках і закатати.

Вишня зі спеціями у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палички кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню змішати з цукром і залишити на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні довести масу до кипіння і варити 5 хвилин. Додати спеції, готувати 7 хвилин під кришкою. Розкласти в підготовлену тару і закатати.

Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ст. л апельсинової цедри, 400 г цукру.

Приготування: підготовлені ягоди змішати з цедрою та цукром. Розкласти масу по банках, простерилізувати 15 хвилин і закатати.

Джерело: ТСН

Читайте також