"Вони б захопили нас за три дні": Зеленський пояснив, чому не попередив українців про вторгнення рф

Росія за кілька днів змогла б захопити Україну, якби українська влада попередила про вторгнення рф завчасно. 

Про це в інтерв'ю The Washington Post заявив президент України Володимир Зеленський. 

“Якби ми повідомили про це (майбутнє вторгнення - ред.), а саме цього хотіли деякі особи, яких я не називатиму, то ми би з жовтня втрачали по 7 млрд доларів, й на момент російського нападу, вони би захопили нас за три дні”, - сказав Зеленський.  

Він також додав, що у разі ухвалення такого рішення українці почали в масово тікати з країни. 

“Наше внутрішнє чуття мало рацію: якщо ми посіємо хаос серед населення до вторгнення, то росіяни зжеруть нас. Оскільки у хаосі люди залишають країну”, - сказав президент. 

За словами глави держави, це дало можливість Україні залишатися сильною та давати гідний опір агресору. 

 “Дехто залишив країну, але більшість залишилася й боролася за свої домівки. Як би цинічно це не було, саме ці люди спинили усе", - додав він. 

"Одна справа, коли хаос контрольований і це військовий час — ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру.

І зовсім інша ситуація, коли у вас немає військової ситуації чи надзвичайного режиму, а у вас є держава, якою керує величезна кількість різних чиновників та інституцій. А мінус 7 мільярдів доларів на місяць навіть без зброї – це вже велика війна для нашої країни", - наголосив Зеленський. 

Читайте також