Впав із мопеда: п‘яного вчителя з Рівненщини оштрафували на 17 тисяч гривень

Ілюстративне фото

У селищі Клесів на Сарненщині правоохоронці виявили нетверезого водія мопеда, який вчинив автопригоду. На керманича, який виявився вчителем фізкультури, склали протоколи за водіння у стані сп`яніння та скоєння ДТП.

Згідно із постановою Сарненського районного суду, 7 березня цього року на вулиці Центральній водій мопеда марки «Yamaha Jog Coolstyle» без номерних знаків не був уважним та допустив самопадіння з даного транспортного засобу. Внаслідок цього мопед зазнав механічних пошкоджень. 

Обвинувачений є уродженцем села Колодязне, що на Березнівщині, та працює вчителем фізичної культури у Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів.

У суді чоловік не визнав, що керував транспортом у стані сп`яніння. За його словами, керуючи мопедом він не зміг об`їхати калюжу, тому впав. 

Підсудний зазначив, що внаслідок падіння він травмувався і його доставили до Сарненської лікарні для надання допомоги. Він, нібито, не пам`ятає, чи відбирали у нього зразки крові для тесту на алкоголь, адже втрачав свідомість. Також чоловік стверджував, що протокол правоохоронці склали без свідків.

Дану версію підтвердили і батько та дружина обвинуваченого. 

Однак, згідно висновку експерта, у крові чоловіка виявлено етиловий спирт, концентрація якого становить 2,11 проміле.

За словами поліцейського, якого допитали у суді, протокол був складений в присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, та двох свідків. Свідків долучали випадкових: їхав автомобіль, його зупинили, присутніх в автомобілі осіб запросили бути свідками. Під час складання протоколу, був також присутній його напарник, все знімали на нагрудну камеру. Відеозапис з нагрудної камери був долучений до протоколу про адміністративне правопорушення.

Тож суд визнав порушника винним у двох адмінправопорушеннях - у вчиненні ДТП та у керуванні т/з у стані сп'яніння та наклав на нього штраф на суму 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Іншою постановою суд закрив провадження у справі про притягнення вчителя до відповідальності за статтею про  вчинення ДТП через закінчення строків притягнення до адмінвідповідальності. 

Читайте також