Як доглядати за півоніями у вазі, щоб вони довше були свіжими: хитрощі

Нарешті ми дочекалися періоду цвітіння півоній. На клумбах вже можна побачити перші бутони, які ось-ось розкриються чи навіть вже це зробили. Тож дедалі більше квіткових магазинів починають продавати півонії. Тому ми розповімо, як доглядати за півоніями у вазі.

Яку вазу вибрати для півонії

Букет півонії довше простоїть у глибокій та темній вазі. Треба, щоб у воду не потрапляли сонячні промені. Стебла півонії мають занурюватися у воду на ¾. Але крім цього, ваза має бути й великою в діаметрі, щоб сусідні бутони лише злегка торкалися один до одного. Адже для квіток півонії дуже важливий особистий простір.

Зривати листя

Зі стебел півонії треба прибирати якнайбільше листя. Адже ті, котрі потрапляють у воду, починають швидко гнити. Це призводить до того, що півонії зів’януть набагато раніше.

Зривати бутони, що зів’яли

Якщо бутон втратив свій зовнішній вигляд, врятувати його навряд чи вийде. Треба зрізати такий бутон, адже він забиратиме потрібні корисні компоненти в інших квіток.

Також варто відзначити, що півонії не переносять протяг, яскравого сонця, сусідства з батареями та фруктами. Тому краще поставити букет далеко від вікна.

Правильно підрізати стебла

Треба “освіжати” стебла, щоб півонії простояли у вазі якомога довше. Але робити це потрібно правильно — навскіс під струменем води. Також можна зробити невеликі вертикальні надрізи (1-2 см), щоб збільшити площу поглинання поживних речовин.

Міняти воду якнайчастіше

Воду півонії потрібно міняти щодня або максимум через день, використовувати для квітів чисту воду, відстояну протягом доби.

У воду можна додати аспірин або активоване вугілля, щоб дезінфікувати її.

Читайте також