Як вивести плями від трави на одязі: корисні поради

Фото ілюстративне

Навесні й улітку всі люблять ходити на пікнік і грати у веселі ігри на природі. Однак, після такого відпочинку на одязі можуть залишитися плями від трави. Не варто хвилюватися, бо навіть дуже стійкі плями можна вивести.

Потрібно діяти відразу, щоб точно вивести плями від трави з одягу. Спочатку промокніть плями чистим паперовим рушником для видалення зайвої вологи. Терти плями не варто, бо так можна їх лише розповсюдити.

Домашні засоби

На кожній кухні можна знайти гарні засоби, що допоможуть видалити плями. Ось кілька лайфгаків:

  • змочіть ватяний диск спиртом і натріть плями. Залиште на 10-15 хвилин і відправте речі в пральну машину;
  • розведіть оцет з водою в співвідношенні 1:1 та протріть місця з плямами;
  • вичавіть сік лимона й нанесіть на плями. Залиште на 10 хвилин і відправте одяг в пральну машину;
  • змішайте воду та соду до утворення пасти. Нанесіть її на плями та залиште на 20 хвилин, після чого - виперіть;
  • за допомогою хлібного м’якуша можна видалити сік трави. Просто прикладіть шматочок хліба до плями на декілька хвилин, після чого відправте річ у пральну машину.

Хімія

Аби видалити стійкі плями, можна застосовувати засоби для усунення плям або хімію. Проте тут важливо зважати на тканину й вид плями. Перед застосуванням потрібно провести тест на невеликій ділянці тканини.

Делікатна тканина

Шовкові, вовняні та кашемірові речі потребують особливого догляду. Такі тканини не можна прати з додаванням агресивних засобів, щоб не завдати шкоди речам. Ці матеріали краще прати руками в прохолодній воді з додаванням  м’якого мийного засобу. Сушити речі варто на відкритому повітрі, але не під прямими сонячними променями.

Читайте також