Як охолодити оселю за допомогою фольги: лайфхак

Мало хто знає, але харчова фольга може бути корисною не тільки для приготування улюблених страв. Цей популярний на кухні предмет має і безліч інших практичних застосувань. Спробуйте скористатися фольгою у спекотну погоду, як у цьому лайфхаку, і ось побачите, ваше перебування вдома стане комфортнішим.

Як знизити температуру в кімнаті без кондиціонера? Візьміть алюмінієву фольгу

Трюк з алюмінієвою фольгою — один із найпростіших способів знизити температуру в кімнаті з невеликими витратами і зусиллями. У цьому простому лайфхаку варто просто наклеїти її на вікна. Спочатку ретельно вимийте і висушіть вікна, потім приклейте до них фольгу за допомогою скотчу. Важливо не переплутати сторони. Клейте фольгу матовою стороною всередину кімнати. Цей простий трюк працює як і професійна УФ-фольга. Він ефективно заблокує сонячне проміння і не дозволить кімнатам сильно нагріватися.

Як поліпшити ефект із застосуванням фольги?

Якщо ви хочете, щоб у вашій квартирі було ще прохолодніше, крім наклеювання фольги варто зробити ще один важливий крок. Увечері, коли температура впаде, відкрийте вікна і ретельно провітріть кожну кімнату, а потім закрийте їх до сходу сонця. Таким чином ви запобіжите потраплянню теплішого повітря в житло, а наклеєна на вікна фольга ефективно захистить кімнати від перегріву. Якщо у вас вдома є вентилятор, то ви можете зробити саморобний "кондиціонер". Поставте перед вентилятором миску з кубиками льоду. Миттєвий охолоджувальний ефект гарантовано.

Читайте також