Як доглядати за волоссям, щоб воно не електризувалось

Волосся часто пушиться, електризується і виглядає ламким і сухим? Впоратися з проблемою можна легко, якщо підібрати правильний догляд.

Змініть догляд

У холодну пору ваше волосся потребує інтенсивного зволоження. Перейдіть на засоби для сухого та пошкодженого волосся, щоб забезпечити додатковий догляд. Крім того, намагайтеся ополіскувати волосся прохолодною водою, щоб закрити кутикулу і зробити пасма гладкішими.

Придбайте спрей для волосся, що знімає статичну електрику

Використовуйте його при необхідності, але сильно не захоплюйтеся, оскільки пасма можуть втратити свіжий вигляд. Такий спрей можна приготувати й у домашніх умовах. Для цього на 100 мл води додайте 2-4 краплі олії троянди, отриману рідину перелийте в пульверизатор. Тільки врахуйте, що перед використанням засобу флакон потрібно обов'язково струшувати. Додатково після миття голови можете застосовувати масло для волосся. Розтирайте кілька крапель засобу в долонях і наносите на кінчики.

Відмовтеся тимчасово від фена

Гаряче повітря може пересушувати волосся і робити його ламким. Альтернативний варіант - спробуйте знизити температуру нагрівання девайсу до мінімуму. Так волосся буде електризуватися менше. Це саме стосується і випрямлячів для волосся.

Використовуйте гребінець із натуральних матеріалів

Найкращі – дерев'яні з натуральною щетиною, від них волосся електризується менше. У продажу також є гребінці з антистатичного пластику із спеціальним покриттям.

Джерело: harpers bazaar

Читайте також