Як покращити імунітет в домашніх умовах: 5 способів

Фото - відкриті джерела

Сильний імунітет - це захист від небезпечних хвороб. Щоб його зміцнити потрібно просто дбати про себе. А для того, щоб убезпечити себе і не хворіти часто, потрібно в першу чергу подбати про свій імунітет.

Ось кілька способів, як самостійно зміцнити імунну систему.

Зниження стресу

Одна з головних умов для міцного імунітету - відсутність стресу. Невеликі стресові ситуації, звичайно, корисні для організму, але хронічний стрес згубно на нього впливає. Гормони стресу, які виробляються в таких випадках, роблять організм вразливим до різних інфекцій і захворювань. Тому, щоб поліпшити стан свого імунітету, вам необхідно постаратися уникати стресових ситуацій. В цьому випадку вам можуть допомогти дихальні практики або допомога фахівців, якщо справа запущена.

Здоровий раціон

Безумовно, їжа впливає на стан імунітету, а значить і на здоров'я. Лікарі рекомендують відмовити від їжі швидкого приготування, солодощів і борошняних продуктів, які несуть в собі лише порожні калорії і практично позбавлені корисних речовин. Більш того, така їжа погіршує якість кишкової мікрофлори, від якої, до слова, залежить наша імунна система. Тому її краще замінити правильної їжею. Особливо корисні овочі, фрукти, риба або горіхи.

Фізичні навантаження

Це один з найдієвіших способів зміцнити імунну систему, тому що це підвищує витривалість, укріплює серце і судини, а ще знімає стрес і покращує настрій. Займаючись спортом, ви знижуєте ризики розвитку хронічних хвороб. Основна умова - регулярне виконання вправ, нехай найпростіших. У день необхідно приділяти приблизно 20 - 30 хвилин. Ходити в зал і купувати дорогі абонементи зовсім необов'язково, ви можете зайнятися танцями, піти на плавання, дістати велосипед або просто прогулятися по парку. Головне, щоб це заняття приносило вам задоволення.

Сон

Міцний сон - запорука здоров'я. А ось, якщо людина періодично недосипає, то організм починає відчувати стрес. А стрес, як було сказано раніше, найлютіший ворог імунітету. Щоб його зміцнити, ва необхідно приділити увагу своєму режиму нічного відпочинку. Це стосується не тільки дітей, а й дорослих. Малюкам необхідно спати 10-12 годин, а для дорослої людини норма - це 6-8.

Відмовтеся від шкідливих звичок

Гарна імунна система і вживання алкоголю взагалі не сумісні. Тому відмова від шкідливих звичок - це найкраще рішення в боротьбі за здоровий організм. Якщо вам складно просто взяти і відмовитися від них, але постарайтеся зменшити вплив шкідливих звтичок на ваше здоров'я. Повірте, не тільки імунна система буде вам вдячна.

Читайте також