Як правильно зберігати взимку волоські горіхи: в шкаралупі та колоті

Ілюстративне фото

Осінь — час дозрівання та збору врожаю. Крім фруктів і овочів, не забудьте про горіхи — джерело корисних жирів, цінних білків, мінералів. Вони принесуть користь судинній системі, зміцнять імунітет, забезпечать енергію. Для можливості максимально тривалого споживання протягом року важливо знати, як зберігати горіхи правильно.

Як підготувати горіхи до зимового зберігання

Свіжі горіхи перед зберіганням бажано впорядкувати, правильно просушити. Ідеальний спосіб сушіння — поширення на великому ситі суцільним шаром (не насипом), виставляння на сонці. Для сушки горіхів підходить тепла суха погода. Важливо, щоб вони знаходилися на свіжому повітрі, переважно на вітрі. Найбільш важливі для успішного просихання перші дні, коли висихає оболонка. У дерев’яних ящиках горіхи висихають до 6 тижнів. Після завершення сушіння можна помістити їх в сітчасті мішки, які повісите на сухому горищі. Другий варіант — приміщення в паперові пакети і зберігання в темному, сухому, прохолодному місці в будинку (наприклад, в коморі).

Важливо! Хороший спосіб сушіння горіхів — на нагрівальному приладі, в печі, духовці при температурі 40-50 ° С. Вони повинні бути насипані одним шаром.

Правильно висушені горіхи в шкаралупі зберігаються до наступного сезону, тобто придатні до вживання протягом всього року. Очищені горіхи (ядра) також можна довго зберігати. При заливанні медом вони придатні до споживання до 4 років. Перевага такого способу зберігання полягає в тому, що горіхи не займають багато місця. Крім того, під час очищення ви відсортуєте всі пошкоджені, зіпсовані ядра. Це допоможе запобігти ураженню здорового продукту.

Існує кілька способів зберігання горіхів. Вони залежать від конкретного виду. Під час зберігання горіхів важливо запобігти вбиранням ними запахів інших продуктів. Для цього насипте їх в 2 пакетика, між якими помістіть шматочок губки. Також можна використовувати мішечки з можливістю усунення повітря вакуумним насосом. Ще одна тара для зберігання висушених горіхів — повітропроникні мішки. Основна вимога — їх потрібно помістити в сухе, але не дуже холодне місце. Не залишайте їх в ящиках на землі. Вашим корисним урожаєм можуть почати ласувати «небажані споживачі» у вигляді гризунів.

Читайте також