Як приготувати бюджетну і ефективну підгодівлю з цибулиння для домашніх квітів

Ріпчаста цибуля — овоч, який активно використовують як кулінари, так і садівники. Добриво з цибулиння стало дуже популярним завдяки блискучому результату, яке воно показує. Не потрібно залишати нечувані суми в магазині для садівництва. Адже до цього питання можна підійти більш практично, інформує Ukr.Media.

Така саморобна підгодівля з цибулиння — бюджетний і дієвий спосіб, що дозволяє посилити цвітіння кімнатних рослин. До того ж даний засіб діє і як захист від різних шкідників. Суцільні переваги!

Користь підгодівлі

Цибулиння містить велику кількість поживних речовин, які сприятливо впливають на зростання кімнатних квітів. Саме завдяки його багатому складу можна як поліпшити цвітіння, так і захистити домашні рослини від попелиці, трипсів і павутинного кліща.

  • Каротин. Ця речовина, що міститься в цибулинні, сприяє підвищенню витривалості і опірності рослин до різних захворювань.
  • Фітонциди. Вони допомагають знищити грибки і бактерії, які знаходяться в ґрунті.
  • Нікотинова кислота. Вона виручає, якщо кімнатна рослина недоотримує сонячних променів. До того ж ця кислота сприяє зміцненню коренів.

Цибулиння як захист від шкідників

Якщо ви побачили, що на кімнатній квітці з'явилися шкідники, варто відразу ж зайнятися приготуванням дієвого настою. Для цього набираємо в банку, розраховану на 1 л, лушпиння цибулі. Заливаємо його водою. Ми залишаємо настоюватися протягом 2 діб. Потім проціджуємо отриману суміш. Розводимо цибульний настій чистою водою в співвідношенні 1 : 2.

Перед нанесенням готового засобу протираємо листочки домашніх квітів. Потім обприскуємо їх за допомогою ємності з пульверизатором, наповненою настоєм з лушпиння. Готово! Така регулярна процедура дозволить не турбуватися про появу шкідників в подальшому.

Ось так дешево і ефективно можна врятувати кімнатні рослини! Готуючи різні страви, не викидайте лушпиння цибулі у відро для сміття. Адже воно ще може стати в нагоді в якості дієвого засобу в боротьбі з багатьма шкідниками. Кімнатні рослини будуть вам дуже вдячні.

Читайте також