Як продовжити життя букету: ТОП-10 порад

Букет квітів ніколи не вийде з переліку популярних подарунків. Завдяки досягненням флористів та виробників, квіти доступні будь-якої пори року та чудово прикрашають кожну оселю. Однак, зрізані квіти також потребдують догляду. Особливо, якщо хочеться, що ббукет радував око якнайдовше.

Як можна продовжити життя букета у вазі - читайте у статті.

1. Чиста вода і ваза

Правило номер один: щодня міняти воду і підрізати квіти приблизно на 1 см, щоб у вазі не розмножувались дрібні бактерії, а стебла не загнивали. Не забувайте також протирати внутрішні стінки вази (для цього можна використовувати содовий розчин) і позбавлятися від нальоту.

2. Позбавте стебла від листя

Видаліть все листя з нижньої частини стебла, щоб вони не підгнивали. Як варіант можна просто наливати в вазу менше води, щоб вона завжди була нижче рівня листя.

3. Живильні речовини

Щоб продовжити життя букету, покладіть в воду цукор (1 чайна ложка на літр). 1 таблетка аспірину, чайна ложка солі або спирту дезінфікують воду і допоможуть запобігти розмноженню бактерій. Таблетки слід попередньо розтерти в порошок.

4. Температура води

Різні сорти квітів потребують різної температури води. Тюльпани, наприклад, вважають за краще крижану воду (причому в буквальному сенсі слова, з кубиками льоду), а троянди краще стоять у воді кімнатної температури - не дуже холодною, але і не дуже теплою. Уточніть «смаки» ваших рослин.

4. Температура повітря

Не ставте квіти в спекотне місце і не залишайте на сонці. Ідеальні умови для літнього букета - 18-20 ° С.

6. М'яка вода

Всі квіти погано переносять жорстку воду. Використовуйте для свого букета відстояну або кип'ячену воду, або самостійно пом'якшите воду з-під крана, додавши в неї 1 столову ложку лимонної кислоти або оцту.

7. Обприскування

У приміщенні, де тепло і сухо, частіше обприскуйте букет прохолодною водою - це допоможе йому довше зберігати свіжість.

8. Уникайте фруктів

Ніколи не ставте квіти поряд з фруктами. Плоди виділяють газ, званий етиленом, який прискорює в'янення і скорочує час життя вашого букета.

9. Холодна ванна

Продовжити життя букету і «реанімувати» його можна, поклавши квіти в воду кімнатної температури як мінімум на кілька годин. Такі ванни особливо люблять троянди.

10. Сумісність «характерів»

Врахуйте: як і люди, не всі квіти ладнають один з одним. Деякі поводяться в компанії «чужаків» настільки агресивно, що їх рекомендується ставити окремо. Це, наприклад, конвалії, троянди, гвоздики, нарциси, лілії, маки. Чи не сумісні один з одним також троянди різних сортів, які стоять в одній вазі.

Джерело

Читайте також