Як розпізнати та де купити якісний монітор?

Якісний монітор комфортний. Зір користувача у безпеці, якщо екран відповідає загальноприйнятим вимогам. Насамперед важливий ряд нюансів: 

  • Наявність антивідблискового покриття. Воно дозволяє працювати за комп’ютером при різному освітленні.
  • Висока чіткість і контрастність. Розмиту картинку важко роздивитися, не напружуючи очі.
  • Можливість регулювання положення. Можуть виникнути проблеми, якщо у власника не виходить відкалібрувати кут нахилу та висоту монітора під себе.
  • Частота оновлення в межах норми. Мінімальне допустиме значення — 60 Гц. 

Популярні виробники периферійного обладнання не залишають ці важливі моменти поза увагою. Вони прикладають максимум зусиль, щоб вдовольнити потреби аудиторії та ні в якому разі не зашкодити їй.

Дисплеї від відомих брендів підходять для вирішення найрізноманітніших завдань. Наприклад, для навчання та роботи можна вибрати IPS чи VA монітор MSI з діагоналлю до 24 дюймів. Знайомство з новими ігровими всесвітами ідеально проходить з моніторами ASUS TUF Gaming, а для роботи у вибагливих програмах з застосуванням багатовіконного режиму важко знайти краще рішення, ніж 43-дюймовий Samsung чи Gigabyte. 

Головні характеристики моніторів
У кожної моделі комп’ютерного дисплея — свої унікальні родзинки, завдяки яким вона відрізняється від «конкуренток». Відмінності на кшталт розміру та дизайну можна помітити неозброєним оком. Технічні фішки вийде оцінити лише у процесі експлуатації. Мова йде про функціональні можливості, а також:

  • Роздільну здатність. HD, Full HD, 4K — до моменту підключення монітора це просто абревіатури. 
  • Час відгуку. На перший погляд, як 1 мс, так і 14 мс — дуже малий проміжок часу. Але різниця колосальна, якщо грати в ігри або використовувати «тяжкі» програми.
  • Підтримувані технології. Що більше технологій доступно для монітора, то якісніша виходить картинка і зменшується ризик появи візуальних спотворень. 

Якщо конструкція монітора передбачає наявність вбудованих динаміків та камери, можливості експлуатації стають суттєво ширшими. До можливих способів експлуатації додаються такі:

  • Стрімінг. На початковій стадії вести прямі трансляції можна, використовуючи лише підручні засоби.
  • Ділові переговори. Спілкуватися з партнерами дистанційно за допомогою засобів відеозв’язку дуже зручно.
  • Проведення навчальних заходів. Камера дозволяє вести лекції, семінари, уроки у режимі онлайн.

Де продаються монітори високої якості?
Оригінальні розробки відомих компаній доступні в інтернет-магазині Moyo.ua. Купити їх досить просто — достатньо додати одну чи декілька моделей до віртуального кошика, ввести персональні дані для зв’язку, обрати спосіб доставлення та оплати. Потім залишається тільки чекати, доки замовлення буде доставлено до місця призначення.

 

Читайте також