Як швидко вилікувати нежить в домашніх умовах: корисні поради

Якщо ваш нежить не пов’язаний з алергічною реакцією, а є проявом застуди, то є декілька рекомендацій, використовуючи які можна полегшити набридливий симптом.

  • Перший спосіб – це застосування судиннозвужуючих крапель для носа, які призначив лікар чи порекомендував провізор в аптеці. Протипоказанням до застосування таких крапель часто є підвищений артеріальний тиск і у даному випадку потрібно бути дуже обережним.
  • Другий спосіб – це зволоження слизової оболонки носа. Для цього існують спеціальні засоби, що в більшості містять фізіологічний розчин або морську воду та мають зручну форму дозування. Пам’ятайте про те, що організм повинен отримувати достатню кількість рідини протягом дня. Денну норму 1,5-2 л можна збільшити до 2,5 л. Повітря в приміщенні, в якому ви знаходитесь, має бути комфортної температури та вологості.
  • Третій – вплив на причину нежиті: лікування застуди чи ГРВІ. Такий вид лікування називається етіологічним, коли ми діємо саме на причину хвороби.

Існує стереотип, що при перших проявах застуди, таких як нежить, не варто звертатись до лікаря, а можна скористатись так званими «перевіреними» методами.

Що відносять до «перевірених» народних методів? Це можуть бути гірчичники, банки, різні процедури для зігрівання тіла, а також власноруч приготовлені краплі для носа з рослинних композицій.

Не радимо тестувати на собі такі неперевірені методи, що можуть мати сумнівний результат. Тільки рекомендації лікаря варті Вашої уваги та можуть бути справді ефективними.

Читайте також