Як відбілити холодильник від жовтизни підручними засобами: поради

Яким би не був білим холодильник, але пластмаса має властивість із часом жовтіти і втрачати свою привабливість .

Це відбувається від часу, перепадів температури, бруду, що накопичується на поличках, і дії сонячних променів ззовні. Але цю ситуацію можна виправити. 

  • Пластик очищає спирт. Ця рідина може вивести жовтизну та бруд різної природи. Але перед тим, як обробити пластикову поверхню спиртом, спробуйте на невеликій ділянці, щоб спирт не збільшив старі плями і не залишив нові.
  • Звичайне господарське мило – чудовий засіб для боротьби з плямами та жовтим кольором пластику. Візьміть м'яку губку, змочіть теплою водою, добре намильте і потріть проблемне місце. Залиште замоченим на кілька хвилин, а потім іще раз обробіть губкою.
  • Миючий засіб для посуду відмінно відбілює пожовтілу пластмасу. Знімні полички та інші деталі замочіть на кілька годин у теплій воді з миючим засобом. Або рясно змочіть їх цим засобом і залиште, щоб відкисали.
  • Відбілить пластик содовий розчин. Приготуйте розчин із розрахунку по одній ложці кальцинованої соди та прального порошку на літр води. Обробіть губкою пожовклі місця і залиште на кілька годин. Потім ретельно промийте та обсушіть.
     

Читайте також