Як захистити взуття від промокання: ТОП-3 лайфхаки

Для захисту взуття від вологи є безліч засобів, однак іноді трапляється так, що їх немає під рукою у найнеобхідніший момент. Засмучуватись у таких випадках точно не варто, адже в мережі можна знайти корисні лайфхаки, які прийдуть на допомогу.

Спосіб 1: свічка та фен

Сухе помите взуття натріть звичайною білою свічкою, після чого візьміть фен та нагрійте виріб. Повторіть цю процедуру кілька разів – це потрібно зробити для того, аби поверхня взуття повністю вкрилася парафіном. Що ще є доволі важливим, так це те, що цей спосіб підходить як для шкіряного взуття, так і для виробів з текстилю.

Спосіб 2: свічка, рицинова та лляна олія

З’єднайте в окремій ємності натертий на дрібній тертці парафін та 2 чайні ложки олій. Цю суміш потрібно розчинити на водяній бані, після чого вона готова до використання. Теплою рідиною (доволі тонким шаром) ретельно обробіть взуття, особливу увагу приділяючи швам. Після обробки залишіть взуття на 6-8 годин. А далі готово – можна виходити на вулиці у дощову погоду та повернутися додому із сухими ногами.

Спосіб 3: вазелін

Цей компонент є відмінним захисником для лакового взуття, адже він не твердіє і змивається за кілька рухів. Однак в процесі ретельно обробіть не лише поверхню, але й усі шви.

Важлива рекомендація: не слід сушити взуття на батареї чи інших обігрівальних приладах. Це може призвести до того, що шкіра пересохне і почне тріскатися. Бажано залишити сушити взуття природним чином. Якщо хочете трохи прискорити процес, покладіть у мокру пару взуття папір - він вбере в себе зайву вологу.

Читайте також