Як зробити красивий новорічний вінок своїми руками: це простіше, ніж здається

Зовсім скоро новорічні свята. Однією із головних декорацій свят є різдвяний вінок. Він передає усю атмосферу свята та є гарною прикрасою входу до оселі. Як зробити гарний вінок власноруч?

1. Вінок із новорічних кульок

Для того, аби зробити такий вінок, вам варто створити плоску картонну основу: з картонного листа вирізаєте плоске кільце, а навколо отриманого бублика намотує туалетний папір, створюючи об'єм. Для того, аби основа мала гарний вигляд, можете обмотати її мішурою, стрічками або нитками зеленого кольору.

Придбайте або візьміть вже наявні кульки різних кольорів (маленькі та середні) та створіть комбінацію. Можете використовувати різні кольори, щоб була наявна композиція. Склеюйте їх між собою клеєм-пістолетом. Для того, аби заповнити порожні місця між кульками, можете використати мішуру або ялинкові гілки.

2. Звичайний вінок з мішури або ялинкових гілок

Для того, аби його зробити, потрібна об'ємна основа: берете втулки від туалетного паперу (необов'язково однакового діаметра), робите ними поперечну розмітку. За допомогою будівельного ножа відрізаєте рівні по ширині кільця, отримані циліндри з боків склеюєте між собою у формі кола і прикрашаєте конструкцію. Краще використовувати для того простого, проте стильного вінка об'ємну мішуру або пухнасті гілки ялинок.

3. Вінок з додаванням ялинкових атрибутів

Для такого вінку потрібна м'яка та об'ємна база. Нарізаєте м'який картон смугами, ширина яких становить 4-5 см. У першій смузі потрібно скласти край під кутом 45 градусів. Починаєте скручувати її в трубочку, далі приклеюєте наступний відрізок і формуєте коло. При з'єднанні бублика треба частково заходити однією смугою на іншу. Місце стику можна зафіксувати скотчем.

Ялинкові атрибути — це класика, яка ніколи не вийде з моди. Візьміть ялинкові гілки або мішуру, як для попереднього вінка, та додайте шишки, різноколірні стрічки та ягоди калини. Можете для декору використати штучний сніг, так композиція буде ще більш реалістична.

4. Вінок на основі гілок

Ви можете використати за основу як свіжі, так і сухі гілки. Проте вони потребують різний підхід.

Якщо ви використовуєте свіжі гілки: матеріал легко гнеться, не тримає форму, складно отримати ідеальне коло, тому потрібний шаблон. Як форму, яка буде стримувати заготівлю від розповзання, можете використовувати кухонну пластикову миску або неглибоку каструлю. На дно тари рівномірно викладайте лозини, після чого в кількох місцях обв'яжіть заготівлю нитками. Можна повністю обмотати виріб по спіралі.

Якщо ви використовуєте сухі гілки: вирізати з картону коло для шаблону. Далі берете сухі гілочки, викладаєте їх на поверхню лекала, намагаючись розмістити так, щоб вони не виходили за межі трафарету. Укладання продовжуєте до того моменту, поки не отримаєте обсяг. Берете нитку й акуратно обв'язуєте гілки. Намагайтеся не зрушувати їх із місця. Краще заздалегідь на шаблон викласти відрізки ниток. Обв'язавши основу, підіймаєте її, робите додаткову спіральну обмотку.

На гілки можете приклеїти гілочки ялини, шишки, кульки, стрічки абощо.

Джерело: ТСН

Читайте також