Які вимоги надання медичної допомоги у обласній дитячій лікарні під час карантину?

Сьогодні під час щоденного брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів про правила надання медичної допомоги дитячому населенню Рівненської області під час карантину. Зокрема, на прикладі Рівненської обласної дитячої лікарні.

"Обласна дитяча лікарня - це заклад високоспеціалізований для надання допомоги дитячому населенню Рівненської області. В ньому проводиться надання медичної допомоги амбулаторно - клініка консультативна поліклініка, також надання планової меддопомоги та невідкладної стаціонарної допомоги. Рішенням комісії ТЕБ та НС закладу дозволено надавати амбулаторну медичну допомогу та консультативну допомогу з дотриманням усіх санітарних норм і правил. Тобто, пацієнт - дитина і супроводжуючий - для отримання медичної допомоги у клініці консультативної допомоги повинен мати зроблений тест ІФА та направлення сімейного лікаря. Тест ІФА, який дійсний дві доби або тест ПЛР, який дійсний три доби. Щодо планової госпіталізації - також направлення від сімейного лікаря, тест ІФА або ПЛР. Щодо екстреної медичної допомоги або госпіталізації за невідкладними показами - такі пацієнти лягають в окрему палату. Їм надають невідкладну медичну допомогу і одночасно роблять тест на коронавірус", - пояснив пан Вівсянник.

За словами чиновника, усі норми надання медичної допомоги дитячому населенню в області врегульовані і надаються згідно вимог при епідемії. 

Читайте також