Збив монахиню та протягнув її тіло 7 км: у Львові оголосили вирок маршрутнику

Галицький райсуд призначив умовний термін водію маршрутки Віктору Шебаршинову, який збив двох монахинь у центрі Львова. Одна із жінок зачепилась за кузов маршрутки, через що її протягнуло до кінцевої зупинки за 7 км. 

ДТП сталася 20 листопада 2021 року на перехресті просп. Свободи та вул. Дорошенка. 47-річний водій 138-ої маршрутки повертаючи з вул. Дорошенка на просп. Свободи, збив двох монахинь Латинського катедрального собору, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході.

Одну з монахинь, 48-річну жінку, госпіталізували до лікарні. А інша, 47 жінка, зачепилась за кузов маршрутки, її протягнуло 7 км, аж до кінцевої зупинки. У результаті чого потерпіла померла. 

За словами водія, він не помітив, як збив двох монахинь, і поїхав на кінцеву на вул. Вашингтона, де його затримала поліція. Спершу суд узяв Віктора Шебаршинова взяв під варту, а потім відпустив під домашній арешт.

Як зазначається, Віктор Шебаршинов свою провину визнав і розкаявся. Потерпіла монахиня заявила, що примирилася з водієм та не має до нього претензій.

Відтак, суд визнав Віктора Шебаршинова винним у вчиненні смертельної ДТП та призначив йому 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом упродовж 3 років. Водночас його звільнили від відбування покарання, призначивши іспитовий строк, терміном на 3 роки. Вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.

 

За матеріалами zaxid.net

Читайте також