Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порно в Україні

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порно та еротики в Україні, яка була зареєстрована на сайті Офісу президента 4 липня. 

Зокрема президент послався на закон «Про захист суспільної моралі», як основний, що регулює виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру. 

Проте, за його словами, питання легалізації порнографічних матеріалів регулюється іншим органом влади. 

- Відповідно до Закону Кабінет Міністрів України забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру, координує і контролює діяльність міністерств та інших центральних органів державної виконавчої влади у цій сфері (частина друга статті 16), - йдеться у відповіді. 

Тому глава держави перенаправив це питання прем'єр-міністру Денису Шмигалю, який має опрацювати його згідно з компетенцією та відповісти автору петиції. 

Нагадаємо, петицію на сайті Офісу президента зареєстрував Тарас Сіромський. Чоловік аргументує звернення тим, що більшість розвинених країн не мають заборон щодо порнографічної діяльності. 

 

Читайте також