Змінив тромбон на автомат: киянин покинув Національну оперу та став на захист Батьківщини

У 30-ій окремій механізованій бригаді ім. князя К. Острозького служить боєць із мистецьким минулим. Киянин Роман із початком російського вторгення покинув Національну оперу України та став на захист країни. 

Про це повідомили у 30-ій механізовній бригаді ім. Костянтина Острозького. 

- Самобутні інтерпретації класичної музичної спадщини та сучасних творів, виняткової злагодженості оркестр, частиною якого є наш герой, талановиті солісти – це все буденне життя одного з мобілізованих захисників з 30 ОМБр.

Чоловік закінчив Національну музичну академію України ім.П.І.Чайковського. Мав творче життя та займався музикою. Проте з початком війського вторгнення пішов воювати. 

- А знаєте, у мене погана спадковість. Я б не зміг всидіти на місці коли в країні таке відбувається. У мене дід бандерівець,- жартує чоловік.

- Я б не зміг спокійно сидіти вдома коли в країні війна. Порадився з дружиною 26-го лютого. Вона мене підтримала. Я сміливо змінив інструмент у руках. Звичайно, я сумую за репертуаром театру: «Аїда», «Ріголетто», «Тріатта» та багато інших. Скажу так: закордоном одну оперу готують понад 3 місяці після чого вона йде весь сезон. У нас же, кожного дня можна бачити різні вистави які будуть приголомшливі, бездоганно відіграні.

21 травня національна опера показала першу, з моменту вторгнення виставу.

- Хотів би пограти, але нема такої змоги. Тут інша музика та інструмент. Вони грають різні акорди. Все ж, музика війни - мінорна,- ділиться думками захисник.

Родина мобілізовоного творча: дружина - скрипалька, донька - лінгвіст, син - саксофоніст. Вони знають де тато, як і знають, що він воює для культури.

 

Читайте також