Знищені будинки, загиблі та поранені цивільні: російські окупанти обстріляли кілька регіонів України

Російські війська здійснили кілька потужних обстрілів по містах України.

Так, вночі загарбники обстріляли Немишлянський район Харкова. Як повідомив міський голова Ігор Терехов, ніхто не постраждав та пожежі не було. Окрім цього, було зафіксовано 4 пуски ракет з напрямку Бєлгороду по Харкову. Дві ракети влучили в промисловий об’єкт Немишлянського району. Ще дві — попередньо, в Індустріальний район. По області обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський райони. Госпіталізували 4 цивільних, одна людина загинула.

У Миколаєві близько 04:00 прогриміли потужні вибухи. Під обстріли потрапили два райони міста. У результаті спалахнула пожежа. Як повідомляє голова ОВА Віталій Кім, вночі також були обстріли села Явкине, попередньо без жертв.

А в Нікополі о 1:36 про обстріли повідомив голова районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв з «Градів» два райони — Нікопольський та Криворізький. Один будинок знищений, майже 50 — пошкоджені.

Як повідомляють у Центрі Стартегічних комунікаці та інформаційної безпеки, на Херсонщині впродовж доби в області йшли бойові дії, вибухи було чутно практично у всіх громадах. У Кочубеївській громаді внаслідок обстрілу росіянами поранено двох місцевих жителів. Майже щодня є поранені в інших громадах Бериславського району.

На Луганщині ворог випустив три ракети, п’ять разів застосовував ствольну артилерію, ще п’ять – реактивну. Атаки підтримував мінометними та танковими обстрілами. В районах вісьмох населених пунктів росіяни бомбардували з повітря.

На Донеччині зранку — інтенсивні обстріли Мар'їнки і Красногорівки, обстріл центральної частини Авдіївки. Бої в районі селища Піски тривали майже всю ніч. Також ворог наніс ракетний удар по опорній школі в селищі Очеретине. 3а добу — 3 загиблих і 5 поранених по області.

 

Читайте також